Organisatie

IMG_5718

Konings Staal B.V.

Konings Staal is een modern bedrijf met een rijke historie en een uitstekende reputatie op het gebied van staalproducten in de ruimste zin des woords. Als staalgroothandel kent het bedrijf een grote verscheidenheid aan doelgroepen, zoals o.a. staalbouwers, constructeurs en installateurs. Daarnaast kunnen klanten voor een aantal essentiële staalbewerkingen terecht: zagen, conserveren, knippen, togen, boren, verzinken, etc. Kortom, het eigentijdse bedrijf beschikt over een ruim productassortiment, een verregaande service en een grote mate van flexibiliteit.

Welkom in de wereld van Konings Staal!

Geschiedenis

Konings Staal begon in 1865 als winkel in ijzerwaren op de Markt in Roosendaal. In de loop der jaren breidde het productaanbod van de oorspronkelijke ‘Winkel van Sinkel’ zich sterk uit. Zo bestond het assortiment naast o.a. potten, pannen, kachels, lood, zink, dakbedekking, gasfornuizen, landbouwwerktuigen en ploegscharen na verloop van tijd ook uit stalen balken, pijpen, fittingen, flenzen, bouten en moeren. Naast een tweetal andere locaties in Roosendaal, nodig voor materiaalopslag, bleef het bedrijf ruim 100 jaar op de Markt gevestigd. In 1968 werd aan de Oostelijke Havendijk een nieuw bedrijfsonderkomen van zo’n 15.000 m² in gebruik genomen. Dit was ook het moment waarop Konings Staal een nieuwe koers ging varen door zich te specialiseren in: balkstaal, stafstaal, buizen, platen, non-ferro producten, fittingen, flenzen, bouten, moeren en ijzerwaren. Met succes trouwens, want Konings Staal is nog steeds een van de toonaangevende staalgroothandels in Zuid Nederland.

geschiedenis

Huidige situatie

In 1985, 120 jaar na oprichting, werd de heer Jansen de nieuwe eigenaar van het bedrijf. Acht jaar later, in 1993, kwam zijn dochter in dienst. In 1997 nam zij het bedrijf van hem over.

De gestage groei van het bedrijf maakte de bouw van een nieuw en nog groter bedrijfspand noodzakelijk. In 2001 werd de vestiging aan de Oostelijke Havendijk dan ook verruild voor de huidige vestiging (25.000 m²) aan de Tussenriemer op Industrieterrein Borchwerf te Roosendaal.

De voordelen spreken voor zich: een nog breder assortiment met langere balk- en buislengtes. Niet alleen zijn de meeste staalproducten uit voorraad leverbaar, tevens beschikt Konings Staal over twee moderne zaagbanen en een geavanceerde conserveringslijn.

pand

Konings Staal B.V.

Actief als staalgroothandel en in staalbewerkingen